Saturday, January 12, 2013

DAPATKAN DURIAN,MANGGO & STRAWBERRY CREPE DI SEREMBAN

Alhamdulilah, sebelum ni semua sibuk duk post di blog dan fb hasil produk masing2, terutamanya crepe kan??  la ni kurang sikit sbb semua dah muak dah merasa pelbagai jenis crepe dan resipi, ada yg guna tepung gandum, santan, ada yg guna 5 jenis tepung, ada yg guna 7 jenis tepung, ada yg  cream putih  ada yg cream kuning macam- macam hadooooo'

Apa pun pilihan tekak yg utama, pelanggan berhak membuat pilihan dimana, yg mana, pada siapa akan membeli produk ini'... yg tak tahan, bila ada yg dah beli banyak tempat ada plak komen yg tak sedap didengar, contoh mcm ni '' saya dah pernah beli kat sipolan ni kak, dah la jual mahal, kulit tebal, bila rasa akak punye banyak bezanya' lagi s0dapppppppp''....alamak dik' baik punye kipas' jgn la macam tu ye pelanggan semua' pastikan anda memahami perasaan peniaga yg lain' kerna mereka juga manusia'' pelanggan ni mcm2 perangai' dan lama saya berniaga' macam2 org sy jumpa' kadang kala tahap kesabaran teruji jugk, sy kena share dengan peniaga lain supaya mereka tak terkena' siapa yg berniaga pasti akan melalui pengalaman ini.

Sorang pelanggan pernah bersms dengan saya '' SMS nya berbunyi begini'' ingat tie' customer always right '' sy gelak sambil jawab sms nya''......mmg customer always right tp peniaga juga ada perasaan, juga manusia, jgn nk salahkan perniaga jika berlaku salah faham dlm urusniaga'...contoh'' dh di beritahu awal2'' semua tempahan boleh ambk selepas jam 5ptg'...mulanye customer semua kata ok'..tup2 dia boleh sms cakap nak ambk kul 1tgh alasan kawan nak balik jauh''' so apa cerrrrrrrrrrr ??? sape yg nak di salahkan??? peniaga @ customer???

Bukan tempahan dia sorang yg peniaga nak buat'..dah la last mint order nak awal plak, bleh plak ajar kita suh dulukan tempahan dia dr tempahan pelanggan yg awal'......maaf la ye mmg tak adil dlm bab ini'..sy kurang suka guna ayat customer always right'...boleh guna' tp dimasa2 tertentu sahaja, hanya org yg memahami maksudnya sahaja berhak menggunakannya' mcm2 kes pelanggan yg sy temui' baru2 ni yg dah order senang2 cancelkan order'........ call 10x tak berjawab'

DLM BIDANG PERNIAGAAN INI, KENA BERTOLAK ANSUR, JIKA NAK IKUT CARA ORG BUKAN ISLAM BERNIAGA ITU LAIN'...TIADA HALAL HARAMNYA...TP KITA BALIK PADA SIAPA DIRI KITA SEBENAR' APA AGAMA KITA? JADI USAHA YG TERBAIK UTK SEMUA UMAH ISLAM, SAMA2 MEMBANTU MENAIKKAN PRODUK MUSLIM HALAL 100%....INSYALLAH AKAN DIBERKATI ALLAH

Mulanya nak citer pasal CREPE ...dah melalut duk citer pasal customer sbb kegeraman melanda belum hilang lagi'...so sambung bab crepe ye...maaf pd semua pelanggan dan pembaca setia blog saya.... tidak semua bersikap begitu'

CREPE DURIAN, MANGGO & STRAWBERRY


Manggo crepe 4pcs RM10

Strawberry crepe 4pcs RM10
BERMINAT????? SMS NAMA & BERAPA PEK NAK? PERISA APA NAK ---> 012 343 8896


No comments:

Post a Comment

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers