Tuesday, June 28, 2011

KELAS SEBELUM PUASA

Assalamualaikum semua pengunjung Hanan Bakery' terima kasih kerana sudi memberi sokongan dan sudi menjadi kenalan sahabat dalam dunia perniagaan ini'semoga segala ilmu yg kita sharekan bersama mendapat keberkatan dr Allah' Amin

Untuk kelas bulan julai ni, sebelum kita sambut bulan puasa tahun ni'Hanan Bakery nak selesaikan kelas2 tertunggak' yg ada buat permintaan utk belajar'

TARIKH

3hb Julai(Ahad)~
Kelas Cupcake Hiasan ( Buttercream/Fondant Basic )-9.30am sehingga selesai
Kelas Kek Gulung - 3pm sehingga selesai

Tarikh yg dibawah ni masih ada kekosongan utk sesiapa nak request kelas' tp dapatkan beberapa org kawan utk kelas yg bakal anda request' sbb kalau hanya seorg' kelas tidak akan dijalankan'

10hb Julai(Ahad)~
23hb Julai(Ahad)~
24hb Julai(Ahad)~

Utk tarikh2 lain' Hanan Bakery ada program family'

Tuesday, June 21, 2011

KELAS DI BENGKEL BARU

Ada beberapa kelas yg telah berjaya di jalankan di bengkel baru Hanan Bakery,diantara gambar-gambar kelas yg ada


- GAMBAR ADA MASALAH DI SEBABKAN KAMERA ROSAK -

Kelas Hanan Bakery

Alhamdulilah, kelas di Hanan Bakery mendapat sambutan,sekarang kelas pun dah upgrade sikit sbb dah ada bilik khas utk kelas, disbbkan berpindah ke rumah baru ni, maka kelas bertambah selesa dengan adanya bilik khas ni, ada beberapa gambar semasa pindah dan dalam proses mengemaskini bengkel Hanan Bakery, tp masih banyak lg yg perlu diperbaiki di dalam bengkel nie.....






Cupcake Hantaran Fondant

Tempahan ini dr Kak rohani dr Paroi dan kak Noriah dr Seremban 2' utk majlis pertunangan anak beliau, alhamdulilah mereka berpuas hati dengan cupcake ni. Terima kasih kak ani, kak nor




Lagi tempahan

Alhamdulilah, ada lagi beberapa tempahan yg tak sempat nak di masukkan gambarnya, Order dr Awin TNB SEREMBAN 700kpg kek Marble pelangi dengan KOS 1kpg RM0.80' untuk di isi dalam beg sebagai doorgift, disebabkan kesibukan dengan order-order lain, sy tak sempat nak snap gambar kek tu...en hubby dah angkut masuk dalam kete.....Apa pun terima kasih banyak-banyak pada Awin :)

Kek Marble

Cheese Tart Blueberry

Citer ttg cis tart yg mmg tak akan muak di makan oleh pelanggan saya, alhamdulilah, ada je order setiap minggu, tak banyak sikit, tak sikit banyak, rezki anak-anak.....buan Lin dr Pejabat Daerah seremban 2, dah 2 kali order cis tart, mekasih ye lin ( Kak ipar Fasha KDN )

Kek Chocolate Ganache
( Gambar akan di upload nanti )
Terima kasih buat adik Shaz Jabatan pelajar Seremban, kegemarannya makan kek chocolate yg disaluti chocolate juga menyebabkan dia membuat tempahan kek chocolate moist salut ganache,sempena Hari Bapa, dia tempah khas buat en hubbynya yg tercinta, mekasih shaz :)

Tempahan Doorgift




Terima kasih pd Mohd Shahir, member sekolah yg takpernah kenal, cuma kenal masa dalam FB je....tp dia kenal la kawan-kawan lain yg mengenali saya juga' Alhamdulilah' cupcake chocolate moist 500bj siap pack, kos dalam rm2.50 = 1box

Terima kasih sekali lagi atas order yg dibuat dah sudi menyokong produk-produk Hanan Bakery





REZKI ANAK-ANAK

Assalamualaikum....

TERIMA KASIH kepada semua pengunjung yg sudi mengunjungi blog Hanan Bakery ni, mmg dah lama tak masukkan gambar2 order dan gambar2 kelas' masa yg tak mengizinkan, tp kali ni saya cuba ambik kesempatan mengupdate blog ni sedikit' Diantara gambar-gambar yg lepas, Alhamdulilah' rezki anak-anak....





~Gambar kurang memuaskan disebabkan setting kamera rosak......

Sunday, June 19, 2011

Kenapa tak Update BLOG??

Assalamualaikum semua...........

Terima kasih kerana sudi mengunjung ke blog Hanan Bakery ni walaupun dah berbulan tak berupdate' mana perginya pengupdate blog nie???? ke mana hilang nya????

Ramai yg bertanya..Nape tak update blog?? mana jadual kelas?? mana lg koleksi2 kek, tart, tempahan dan pelbagai aktiviti lain......

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa camno nak jawab nie' cuma bleh sonyum je la' adat la manusiakan' ada je perangai yg tak sepatutnya' bertangguh nak update blog nie......akhirnya mcam nie la....Insyallah' sy cuba update setakad mana yg termampu dan memasukkan apa yg yg terbaru'

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YG SUDI MENJADI PENEGUR ATAS KETIDAK UPDATENYA BLOG NIE......AWAS.....

Saturday, June 11, 2011

CAMERA ROSAK

Assalamualaikum semua'

Ya allah dah bersawang, berabuk dah blog ni tak berupdate' tu la kalau dah hati geram, panas je tengok kamera yg di sayangi rosak'bukan rosak apa' ada setting di DELETE' sakit nya la hati den nie' kalau cakap kang marah' tak cakap hati sakit'

Kalau dah pinjam barang org lain kali pandai-pandai la jaga keselamatannya' jgn main sesuka hati je nak DELETE'- DELETE....tak bgi pinjam nanti cakap kedekut la.....bila bagi' memunahkan'

Disebabkan masalah ni la BLOG ni tak berupdate' gambar tak bleh nak di transfer ke netbook dah, semua keje tergendala' kelas pun kalau nak snap picture pun guna hdphone je'

Kadang kala kita ni bermurah hati bg org pinjam' tapi bila si peminjam yg tak reti nak jaga' buat sesuka hati' ini la jadinya' menyusahkan org lain.

MAAF YE SEMUA .....LEPAS GERAM

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers