Thursday, October 31, 2013

Kenangan OKTOBER 2013

Assalamualaikum....Alhamdulilah syukur pada mu yg allah atas segala nikmatmu, atas segala pemberianmu' bulan Oktober 2013 banyak memberikan 1001 kenangan' Kenangan yg mengusik perasaan dan kenangan yg mengusik jiwa' Kegembiraan dan Kesedihan yg dilalui membuatkan diri ini tabah dan lebih cekal menempuhi kehidupan ini.

MAAF ATAS KESILAPAN LALU

Kesibukan yg melanda membuatkan saya lepa dan leka utk melakukannya' saya rindu Hanan Bakery, saya rindu student2, saya amat merindui saat2 gelak tawa bersama rakan sebaya dan semua student baru dan lama, namun saya berharap saat-saat ini akan berulang kembali dan saya akan cuba sebaik mungkin utk mengembalikankan saat-saat itu.

MengUPDATE BLOG Hanan Bakery

Ya allah permudahkanlah segala apa yg di lakukan, semoga ianya mudah di laksanakan sebaiknya, Saya gagal lagi mengikut jadual untuk mengupdate blog bila ada citer-citer menarik, saya melakukan kesilapan besar kepada semua pengunjung setia blog Hanan bakery, MAAFKAN SAYA...MAAFKAN SAYA

10/10/2013- INSAN TERSAYANG MENINGGALKAN KU
Perginya seseorg yg amat kusayangi dalam hidupku, Arwah UWAN HJH SAERAH HASAN'

AL-FATIHAH BUAT ARWAH UWAN


25/10/2013- COMPETITION KE SABAH
Saya ke sabah mengikuti kumpulan utk competition selama 4 hari, Alhamdulilah dapat la berjalan sekajap di sabah'


Tuesday, September 10, 2013

JADUAL KELAS SEPTEMBER 2013

HANAN BAKERY 


21/9/2013 ( Sabtu ) - KELAS BASIC CAKE






22/9/2013 ( Ahad ) - KELAS KEK HIASAN




28/9/2013 ( Sabtu ) - KELAS SWEET BUN ( ROTI )





29/9/2013 ( Ahad ) - KELAS CUPCAKE HIASAN ( BUTTERCREAM & FONDANT )





BERMINAT UNTUK JOIN KELAS DI HANAN BAKERY ????

SMS  012 343 8896 - Hayati

- PENDAFTRAN DI BUKA SEKARANG........ DAFTAR SEAWAL 1 MINGGU SEBELUM KELAS @ SEAWAL MUNGKIN

Assalamualaikum

Ya allah lamanya tak berupdate blog ni... bersawang sudah.. last June 12.... hari ni dah September 10....banyak story mory nak share' tp kita kena back tu basic semula' KELAS dan TEMPAHAN


Buat semua pelanggan nak wish Selamat Hari Raya ...hari raya dah lepas..... apa pun nak wish jugak la...Selamat menjalankan tugas-tugasan harian dan Semoga semuanya bejaya dan kaya... teruskan usaha untuk mencapai cita-cita...baking..baking dan baking'


Citer sikit ttg perkembangan saya sekarang ni....pada 16hb Julai 2013 yg lepas, masa tu bulan ramadahan' saya diberi peluang utk menyambung pelajaran saya di bahagian Kemahiran yang selama ini mmg hajat dihati nak sambung belajar lagi'..Alhamdulilah peluang tu datang setelah sekian lama menanti' sekarang dah berumur baru la ada peluang nak sambung belajar'...ramai yg tertanye-tanye di mana saya sambung study... KOLEJ YAYASAN NEGERI SEMBILAN ( berhampiran Mydin, Terminal 2, Seremban.

Bila dah sambung belajar ni, masa nak ke bakery bila la agaknya kan????? menjadi tanda tanye jugak mana satu nak saya uruskan dulu.....mulanya agak menjadi masalah jugak' semua nak kena ON serentak' jadual kena adjust betul-betul....kekadang kantoi jugak....Bukan sahaja KELAS di hanan bakery, TEMPAHAN juga kekadang tak dapat memenuhi pemintaan pelanggan

Mohon maaf atas segalanya terutamanya kepada semua student hananbakery yg mana dah bayar deposit untuk kelas tetapi last minit terpaksa batalkan kelas atas urusan saya di kolej dan kepada semua yang baru nak mula join kelas tetapi terpaksa hold dulu niat tu.....

Jadi bagi menjawab semua soalan yg menjadi tanda tanye pelanggan- pelanggan dan pelajar-pelajar Hanan bakery' Saya akan memulakan semula KELAS DI HANAN BAKERY BERMULA DARI 21hb September 2013 ini' Sebarang pertanyaan mengenai KELAS' boleh terus SMS, Wechat, Whatsupp 012 343 8896

KELAS - Hanan bakery hanya akan mengadakan kelas pada hari minggu sahaja SABTU dan AHAD sahaja ( Memandangkan saya di kolej Isnin hingga Jumaat ), Sesiapa BERMINAT ...sila INFORM kepada saya' REQUEST KELAS yang anda suka dr Senarai Kelas Hanan bakery


~HayaTi~ Hananbakery



Wednesday, June 12, 2013

JADUAL JUN 2013

JADUAL KELAS JUN 2013

KELAS KEK PEK EKONOMI (RM220)- 1/6/2013
~ Zainuddin Zailan, Fatin Suraya, Zura ( Umi Kitchen), Wawa dan Effah
KELAS BASIC KEK PERSONAL ( RM200 )- 4/6/2013
~Effa Nilai



KELAS SWEET BUN PERSONAL ( RM220 ) - 4/6/2013
~ Umi

KELAS BAHULU (RM150) - 5/6/2013
~ Ita, Bedah dan Siti - Kuala lumpur


KELAS ANIKA CHEESE CAKE ( RM250 ) -6/6/2013
~Linda, Ita dan Maz



KELAS BISKUT RAYA PERSONAL (RM350) 
-12/6/2013 ~Umi
-13/6/2013 ~Dina
-14/6/2013 ~Fatin

      10 Jenis Biskut

KELAS CUPCAKE HIASAN PERSONAL ( RM180 ) 
-14/6/2013 ~ Fatin

KELAS BISKUT COPOT-COPOT ( RM200 ) - ( 15/6/2013 )
~Bahiyah (D/RM100)
~Liza( D/RM100 )
~Ct Noroaishah (D/RM100)*
~ Cik Siti
~
~
" Masih ada kekosongan, sesiapa berminat nk join jommmmm mencopot''

KELAS TART BENTUK BUAH-BUAHAN (RM180) ~16/6/2013






PERHATIAN!!!
REQUEST KELAS UNTUK 17/6 SEHINGGA 21/6 MASIH KOSONG, SESIAPA BERMINAT UNTUK PERSONAL KELAS, BOLEH LIHAT DETAIL KELAS DAN INFORM SAYA DI 012 343 8896

KELAS KEK SLICE FOR RAYA (RM200) -22/6/2013
- MODUL Kek Slice for Raya kali ini adalah kek yg mudah di buat, mudah di deco mudah di makan untuk jamuan tetamu dipagi raya @ di majlis rumah terbuka. Pilihan kek yg sedap di makan selepas berpuasa di bulan ramadhan.

1) Redvelvet Slice cake + Cream cheese
2) Pandan Layer Slice cake 
3) Chocolate Vanila Slice cake + Cream Coklat
4) Ala Tiramisu Slice
5) Vanila Orange Slice cake
6) Marble Pink Slice cake
7) Blueberry Slice cake
8) Ala Black Forest slice cake
9) Toffee Caramel Slice cake
10) Oreo Slice cake

(GAMBAR CONTOH AKAN DIUPLOAD)

KELAS DECO WEEDING CAKE  & BIRTHDAY CAKE (RM200) - 23/6/2013
- MODUL kelas ini adalah termasuk dalam bahagian menghias kek perkhawinan 1bj dan kek ulangtahun 1bj bersaiz 8' dan akan membawa pulang kek yg telah anda hiasi sendiri.

Resipi Kek dan Buttercream disediakan, Teknik menghias menggunakan buttercream yg mudah dan senang, menghias dengan hiasan yg ringkas dan cantik
Bagi yg telah mempunyai basic menghias kek sebelum ini boleh DAFTAR KELAS INI bagi memahirkan jari jemari anda berkarya 

(GAMBAR CONTOH AKAN DIUPLOAD)

PERHATIAN !!!! 
REQUEST KELAS UNTUK 24/6 SEHINGGA 28/6 MASIH KOSONG, SESIAPA BERMINAT UNTUK PERSONAL KELAS, BOLEH LIHAT DETAIL KELAS DAN INFORM SAYA DI 012 343 8896

KELAS SEBELUM RAMADHAN
KELAS BISKUT RAYA GROUP ( RM220 ) - ( 29/6/2013 ) -10 JENIS BISKUT 
" DAFTAR SEKARANG UTK KELAS LAST SEBELUM RAMADHAN TIBA "

~ Mariani ( PD )
~ Yuhana
~ Liza (TAMPIN )





Tuesday, June 11, 2013

KELAS AWAL JUN

KELAS KEK PEK EKONOMI ( 1/6 )

 Dihadiri dengan student yg membuatkan saya tersenyum sepanjang kelas dr pagi hingga selesai kelas, terima kasih kepada Bos Zainudin Zailan, Kak Fatin, Kak Zura , 2 sekawan Wawa dan Effah dr kl ( Anak buah cikgu norli )

KELAS PERSONAL BASIC CAKE Bersama Kak Effa dr Nilai ( 4/6 )


 TERIMA KASIH kak Effa, Semoga apa yg sy kongsikan di kelas menjadi titik permulaan untuk akak bermula dalam dunia baking ini, in shaa allah pasti boleh jika ianya bermula dengan niat yg betul dan semangat dan usaha yg tak pernah pudar.


KELAS BAHULU BERSAMA 3 SEKAWAN dari Pantai Dalam Kuala Lumpur ( 5/6 )

- Kata kak ita, dh penat g belajar merata buat bahulu, tp bila balik buat semula di rumah, bahulu mendap, xjadi. Tapi di Hananbakery, semua kena bancuh sendiri, jika di kelas bahulu semua mengembang dan gebu, in shaa allah balik nanti try ye, pasti sama, sbb di kelas semuanya hands on, pastikan acuan bahulu tak melekat ye :)

KELAS ANIKA CHEESE CAKE ( 6/6 ) Bersama Kak ita,Kak linda dan Mazliana





Cikgu Maz berminat nak belajar untk makan2 keluarga sbb hubbynya suka makan cis cake,....siap je membancuh 4 bj kek, sambil lepak2 tunggu kek cheese yg chilled set' cikgu maz keluar jemput baby di rumah pegasuh'....sbb tu ada dlm gambar tu baby ainul yg pantang di agah' akan senyummmmm

Alkisahnya kak ita dr senawang, mmg banyak kelas sy yg dihadiri, akhirnya masa kelas cis kek ni, sy dengar dia ada ura-ura nk berhenti keje ujung tahun ni sbb business lagi masyukkkkkkk......alhamdulilah bertambah usahawan melayu islam' sy support akak dr belakang, teruskan kak ita'....in shaa allah semuanya ada hikmah

Buat cikgu linda yg datang dr cheras ni, mmg tak putus asa' sanggup dr jauh hadirikn diri ke kelas di seremban, minatnya dalam bidang ni mungkin menjadikan dia seorg yg berani sekarang, sbb dia dah boleh drive ke seremban sendiri tanpa di temani suami....Caiyokkkkk kak... :)

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers