Wednesday, June 12, 2013

JADUAL JUN 2013

JADUAL KELAS JUN 2013

KELAS KEK PEK EKONOMI (RM220)- 1/6/2013
~ Zainuddin Zailan, Fatin Suraya, Zura ( Umi Kitchen), Wawa dan Effah
KELAS BASIC KEK PERSONAL ( RM200 )- 4/6/2013
~Effa Nilai



KELAS SWEET BUN PERSONAL ( RM220 ) - 4/6/2013
~ Umi

KELAS BAHULU (RM150) - 5/6/2013
~ Ita, Bedah dan Siti - Kuala lumpur


KELAS ANIKA CHEESE CAKE ( RM250 ) -6/6/2013
~Linda, Ita dan Maz



KELAS BISKUT RAYA PERSONAL (RM350) 
-12/6/2013 ~Umi
-13/6/2013 ~Dina
-14/6/2013 ~Fatin

      10 Jenis Biskut

KELAS CUPCAKE HIASAN PERSONAL ( RM180 ) 
-14/6/2013 ~ Fatin

KELAS BISKUT COPOT-COPOT ( RM200 ) - ( 15/6/2013 )
~Bahiyah (D/RM100)
~Liza( D/RM100 )
~Ct Noroaishah (D/RM100)*
~ Cik Siti
~
~
" Masih ada kekosongan, sesiapa berminat nk join jommmmm mencopot''

KELAS TART BENTUK BUAH-BUAHAN (RM180) ~16/6/2013






PERHATIAN!!!
REQUEST KELAS UNTUK 17/6 SEHINGGA 21/6 MASIH KOSONG, SESIAPA BERMINAT UNTUK PERSONAL KELAS, BOLEH LIHAT DETAIL KELAS DAN INFORM SAYA DI 012 343 8896

KELAS KEK SLICE FOR RAYA (RM200) -22/6/2013
- MODUL Kek Slice for Raya kali ini adalah kek yg mudah di buat, mudah di deco mudah di makan untuk jamuan tetamu dipagi raya @ di majlis rumah terbuka. Pilihan kek yg sedap di makan selepas berpuasa di bulan ramadhan.

1) Redvelvet Slice cake + Cream cheese
2) Pandan Layer Slice cake 
3) Chocolate Vanila Slice cake + Cream Coklat
4) Ala Tiramisu Slice
5) Vanila Orange Slice cake
6) Marble Pink Slice cake
7) Blueberry Slice cake
8) Ala Black Forest slice cake
9) Toffee Caramel Slice cake
10) Oreo Slice cake

(GAMBAR CONTOH AKAN DIUPLOAD)

KELAS DECO WEEDING CAKE  & BIRTHDAY CAKE (RM200) - 23/6/2013
- MODUL kelas ini adalah termasuk dalam bahagian menghias kek perkhawinan 1bj dan kek ulangtahun 1bj bersaiz 8' dan akan membawa pulang kek yg telah anda hiasi sendiri.

Resipi Kek dan Buttercream disediakan, Teknik menghias menggunakan buttercream yg mudah dan senang, menghias dengan hiasan yg ringkas dan cantik
Bagi yg telah mempunyai basic menghias kek sebelum ini boleh DAFTAR KELAS INI bagi memahirkan jari jemari anda berkarya 

(GAMBAR CONTOH AKAN DIUPLOAD)

PERHATIAN !!!! 
REQUEST KELAS UNTUK 24/6 SEHINGGA 28/6 MASIH KOSONG, SESIAPA BERMINAT UNTUK PERSONAL KELAS, BOLEH LIHAT DETAIL KELAS DAN INFORM SAYA DI 012 343 8896

KELAS SEBELUM RAMADHAN
KELAS BISKUT RAYA GROUP ( RM220 ) - ( 29/6/2013 ) -10 JENIS BISKUT 
" DAFTAR SEKARANG UTK KELAS LAST SEBELUM RAMADHAN TIBA "

~ Mariani ( PD )
~ Yuhana
~ Liza (TAMPIN )





Tuesday, June 11, 2013

KELAS AWAL JUN

KELAS KEK PEK EKONOMI ( 1/6 )

 Dihadiri dengan student yg membuatkan saya tersenyum sepanjang kelas dr pagi hingga selesai kelas, terima kasih kepada Bos Zainudin Zailan, Kak Fatin, Kak Zura , 2 sekawan Wawa dan Effah dr kl ( Anak buah cikgu norli )

KELAS PERSONAL BASIC CAKE Bersama Kak Effa dr Nilai ( 4/6 )


 TERIMA KASIH kak Effa, Semoga apa yg sy kongsikan di kelas menjadi titik permulaan untuk akak bermula dalam dunia baking ini, in shaa allah pasti boleh jika ianya bermula dengan niat yg betul dan semangat dan usaha yg tak pernah pudar.


KELAS BAHULU BERSAMA 3 SEKAWAN dari Pantai Dalam Kuala Lumpur ( 5/6 )

- Kata kak ita, dh penat g belajar merata buat bahulu, tp bila balik buat semula di rumah, bahulu mendap, xjadi. Tapi di Hananbakery, semua kena bancuh sendiri, jika di kelas bahulu semua mengembang dan gebu, in shaa allah balik nanti try ye, pasti sama, sbb di kelas semuanya hands on, pastikan acuan bahulu tak melekat ye :)

KELAS ANIKA CHEESE CAKE ( 6/6 ) Bersama Kak ita,Kak linda dan Mazliana





Cikgu Maz berminat nak belajar untk makan2 keluarga sbb hubbynya suka makan cis cake,....siap je membancuh 4 bj kek, sambil lepak2 tunggu kek cheese yg chilled set' cikgu maz keluar jemput baby di rumah pegasuh'....sbb tu ada dlm gambar tu baby ainul yg pantang di agah' akan senyummmmm

Alkisahnya kak ita dr senawang, mmg banyak kelas sy yg dihadiri, akhirnya masa kelas cis kek ni, sy dengar dia ada ura-ura nk berhenti keje ujung tahun ni sbb business lagi masyukkkkkkk......alhamdulilah bertambah usahawan melayu islam' sy support akak dr belakang, teruskan kak ita'....in shaa allah semuanya ada hikmah

Buat cikgu linda yg datang dr cheras ni, mmg tak putus asa' sanggup dr jauh hadirikn diri ke kelas di seremban, minatnya dalam bidang ni mungkin menjadikan dia seorg yg berani sekarang, sbb dia dah boleh drive ke seremban sendiri tanpa di temani suami....Caiyokkkkk kak... :)

TEMPAHAN YANG LEPAS



























Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers