Thursday, September 22, 2011

Cuci mata

Indahnya lakaran gambar ini' tenang bila melihatnya'

Kek siap 3 jam ( LAST MINT ORDER )

Terima kasih pada sahabat lama Pn Suhanariza Selamat rekemen kek pada rakan sepejabat Kak Azie'tempahan kek ini di buat jam 2pm, kebetulan hari yg sama sy sibuk dengan urusan diluar dan menguruskan anak2 sekolah' jam 630pm baru la selesai semua urusan dan balik membaking kek chocolate moist, masak kek dan sejukkan, jam 820 mula mendeco kek, 845 kek siap dan 9pm kak azie datang ambk kek' sungguh la seronoknya dpt jumpa kak azie setelah setahun tak jumpa.Macam2 citer nak borak tp en hubby kak azie menunggu' nnti kita sambung cite ye kak azie...Enjoy ur cake!!!

Idris anak bujangnya nak bawa ke sekolah utk majlis hari raya, nak makan dengan kawan-kawan

KENALAN BARU DR Facebook

Bila FACEBOOK menjadi punca perkenalan antara seorg yg kita tak pernah jumpa' namun hubungan boleh dijalinkan dengan mesra' begitu la yg berlaku pada seorg kawan baru saya' Kak Normaliza dr Seremban 2' berkerja di Bangi' dan mula menghubungi saya utk bertanyakan ttg kelas utk anak daranya' dan beberapa hr kemudian beliau membuat tempahan 2 bj kek ulang tahun 2 anak kesayangannya' walaupun akak maliza buat order last minit' ordernye ttp berjaya saya siapkan' Ramah sungguh bila kak maliza berbual di ganggang talifon, terasa dekat dengan dia' padahal wajah pun tak pernah dilihat.....TERIMA KASIH KAK MALIZA atas sokongan yg diberikan.

Kek butter gambar BEN10 dan Kek Span Vanila gambar buah Strawbery

Apam Polka Dot

Seorang sahabat lama dr seremban membuat tempahan Apam nie' tempahan ini pun last minit' nak bawa balik ke Pahang katanya' Setiap warna pada dot-dot di bahagian atas apam itu menunjukkan beza inti pada bahagian dalam apam' Merah (Kaya), Purple (Blueberry), Hijau (Nenas), Biru (Peanut) dan Oren (Chocolate Chip).

Untuk minimum order 1box 50bj (campuran inti @ tidak) RM20'

Untuk mengelakkan pengambilan warna yg berlebihan pada makananan' saya lebih suka menggunakan base apam putih dan hanya warna pada dot-dot sahaja yg membezakan intinya

Jika sesiapa berminat utkn membuat tempahan' boleh hubungi saya


-KOLEKSI APAM-

DoorGift Tetamu

Kek buah bakar ini di tempah oleh kak ani dr senawang utk doorgift' ini utk budget RM1.20'sebanyak 500keping utk diberikan kepada keluarganya di Johor'



Terima Kasih Puan Ani dr Senawang

TEMPAHAN BULAN SYAWAL

Alhamdulilah, bersyukur pada yg maha kuasa atas nikmat yg diberikan. Dalam kesibukan beraya' Hanan Bakery sempat lagi menerima beberapa tempahan dr pelanggan tetap dan juga kawan-kawan yg melangsungkan rumah terbuka 'OPEN HOUSE'.Terima kasih diatas sokongan yg di berikan.


Cupcake ini Order dr anak sulung saya' katanya cikgu nak buat jamuan hari raya' dia nak sponsor kek utk kawan-kawan dan cikgu makan.



Tempahan 3 jenis tart, 1 talam puding cendol ini dr kenalan baru yg duduk di Tmn Nuri Rasah' Terima kasih kak'

Meriahnya Raya 2011

Masih belum terlambat rasanya utk saya sekeluarga mengucapkan SELAMAT HARI RAYA' MAAF ZAHIR BATIN' kepada semua pengunjung setia, yg baru dan yg sentiasa memberikan sokongan di blog Hanan Bakery ini'

Raya puasa tahun ni meriah' walaupun ada masalah yg baru' namun semuanya hanyalah dugaan yg tidak perlu difikirkan' bila sebut pasal raya' kita kena sentiasa merasakan suasana yg meriah, disamping itu jgn lupa kepada mereka yg kurang berkemampuan, hulurkan tangan ringankan beban mereka' Bercerita ttg raya' tahun 2011 ni Raya Puasa kami sambut bersama uwan tersayang di KG BAYAI LAMA'mungkin ada diantara pengunjung blog ini org Batu Kikir' pastinya tahu di mana letakkannya KG BAYAI LAMA ini'

Beberapa cebisan gambar raya yg sempat dijadikan kenangan


Ini lah keluarga saya' bersama uwan tersayang, anak-anak dan suami...Meriahnya raya

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers