Thursday, October 28, 2010

Pelbagai Roti







Roti inti kacang merah, roti sosej' cara membuat roti semasa saya belajar ketika dulu agak rumit kerana banyak mengambil masa yg berjam-jam dr proses menguli,mengembang,membentuk dan perlu direhatkan dan baru la proses membakar, roti yang tahan lama seperti dikedai mempunyai bahan pengawat yg diluluskan (Calcium Propionate) dengan sukatan yg sedikit pada setiap 1kg tepung hanya perlu 10gm bahan pengawat sahaja'berbeza dengan roti yang kita hasilkan sendiri'untuk mendapatkan roti yang lebih lembut dan sedap,tepung high protein perlu digunakan sepenuhnya'dan ianya jugak boleh dicampur sukatannya dengan tepung superfine.


Roti sosej,sayur campur,sos cili dan mayonis.Jika anda yg suka makan roti dan kreatif dalam memperlbagaikan rasa roti'anda patut mencubanya sendiri.






Pelbagai bentuk roti yang boleh dibuat mengikut kreatifiti seseorang. Penambahan bahan seperti parutan cheedar cheese dan gula adalah menambahkan rasa yang sedap pada roti.














Diantara hasil di Kelas Roti








Jika berminat untuk tempahan' sila hubungi -
( hananbakery@gmail.com ~~012 3438896 )

No comments:

Post a Comment

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers