Sunday, February 12, 2012

KELAS BERASAMA MAZLIANA

Hari ni nak update blog lagi' ada kelapangan sebelum waktu sibuk' Adik mazliana dr Sendayan datang untuk belajar Kelas Cupcake dan Kelas Choux pastry' dulu dia pernah datang belajar Basic cake'...alamdulilah dia datang kali ini bersamma anak bujangnya sebagai teman, yang sy terkejut dia datang naik motor dalam keadaan dia yg mengandung 4 bulan ...bila tengok caranya' dia seorg yg sangat kuat semangat dan pada dia' jika sejauh mana pun' jika dah keinginan itu kuat insyallah tiada halangan'...TERIMA KASIH dik' kuatnya semangat dia'...Petang tu sy hantar dia balik, anaknya naik dengan saya dan semua yg dia pelajari sy bawak menaiki kereta dan dia bawa motor sorang sambil sy follow belakang' sy terpikir sebelum kelas, macam mana dia nak bawak balik kotak2 yg berisi makanan yg dibuat balik nanti' mmg susah ...sbb tu sy balik sekali dan menghantarnya sehingga sendayan' Ya Allah sayu juga rasanya bila lihat maz begitu ...

Ini hasil kerjanya....dia tak nak diambil gambar wajahnya'....


Semoga kerjayaan milik mazliana :)

Tuesday, February 7, 2012

Hanan Bakery di TMN AMPANGAN , SEREMBAN

Assalamualaikum semua pengunjung setia blog ini...

Terima kasih atas sokongan semua' jika ada sebarang persoalan ttg TEMPAHAN dan KELAS boleh terus hubungi 012 3438896 Hayati, sy akan menjawab semua soalan yg dikemukakan.




Kedai ni belum naik singboard lagi...masih dalam permohonan....jika nak datang ke kedai senang sangat....tahu taman ampangan tahu la 7elevan yg baru buka tu kedai HananBakery berada diatas 7eleven tu....senang sangat kan'

Mungkin semua pelik kenapa sewa ataskan....bakery patutnya bawah' jawapannya SEBAB SAYA HANYA MEMBUAT KELAS DAN MENERIMA TEMPAHAN SAHAJA' tempahan yg dibuat adalah produk yg fresh tidak ada readymade produk'

Sesiapa yg berminat nak belajar dan ingin memulakan perniagaan menjual cupcake dan apa-apa jenis kek boleh cuba datang belajar di kedai saya.....insyallah saya akan kongsi ilmu yg ada...kerna saya jua bermula dari bawah...berniaga kecil-kecilan...tp MINAT WAJIB ad0 ye.. :)

JOM MANDI AIR PANAS DI PEDAS

Melayan kerenah anak2 di kolam air panas di pedas' untuk pertama kalinya setelah ada anak 3 dan semuanya dah besar-besar...akhirnya sampai jugak di sni....walapun hanya pergi bersama anak-anak tanpa en hubby..jadi jugak program kami disana' bukan hanya anak-anak yg mandi...ibunya pun turut sama main air...pantang jumpa air....nak jugak joinnnnnnnnnn

Kami sampai awal jam 9.30am dr seremban, mulanya risau tak buka sbb cuti public holiday,tp anak2 suh jugak g...sampai2 lum buka lagi...beroperasi jam 10am..kami sempat bersarapan di pekan rembau....

Seronok anak-anak... :)


HANTARAN PERTUNANGAN

TERIMA KASIH kepada Noor Suhaila dr Pinggiran senawang yg telah membuat tempahan ini

- Tart bentuk buah-buahan

- Fruit tatlet

' SELAMAT BERTUNANG SUHAILA '




-TERIMA KASIH NOOR SUHAILA-

SESIAPA BERMINAT UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN SILA HUBUNGI 012 3438896 & KELAS UNTUK MEMBUAT TART BENTUK BUAH-BUAHAN AKAN DIADAKAN DI HANANBAKERY UNTUK KELAS PERTAMA PADA 26HB FEB INI..BERMINAT JoM belajar.... :)

TEMPAHAN DR KEKANDA DATIN NORMALIZA

TERIMA KASIH KEPADA KEKANDA DATIN NORMALIZA DARI RASAH KEMAYAN' tempahan ini khas sempena FAMILY DAY untuk kakitangan dr syarikat DFA PRINT'

- 2 kg Buttercake -Buttercream -2bj
- Kek marble 4bj
- Blueberry Cheese Tart 4 box
- Fruit Tart 4 box

Delivery ke PD'oleh en hubby dan anak-anak...


KELAS PERSONAL

Cikgu Zila dr Ampangan, beliau dah lama tak datang kelas..pernah sekali dulu belajar buat tart....pastu menurut katanya takde masa sbb sibuk sangat dengan tugasan di sekolah dan anak-anak.

La ni datang kembali sbb nak belajar wat roti dan kek chocolate' sbb kebetulan anak-anaknya suka makan roti dan kek chocolate'...TAHNIAH kak berjaya selesaikan 2 kelas ini dalam sehari walaupun lewat sedikit siapnya'


- KELAS KEK CHOCOLATE ROSE

- KELAS SWEET BUN



- Sesiapa yg rasanya tak bleh nak belajar dalam keadaan yg ramai utk satu kelas, boleh request kelas personal tetapi perlu ambk 2 kelas sekali -

KELAS ABC

Kelas ini agak pelik sbb dr nama kelas pun entah apa2 kan.....sbb campuran dr pelbagai menu yg ada dalam kelas ini' dan kelas ini pun atas permintaan student2 yg nak sangat menu2 tertentu dalam kelas ni diadakan

KELAS ABC MENU

- APAM POLKADOT

- KEK KARAMEL ( PUDING YG TEBAL )

- LEMON CHEESE CUPCAKE

- OREO CHEESE CUPCAKE

- MUFFIN PISANG ( YG MOIST )


~ Sesiapa berminat nak join kelas ini...Hubungi saya 012 343 8896~

UPGRADE ILMU

Kelakar pun ada' tetiba rasa nak belajar wat satay plak....memaksa en hubby join sama sbb yg menjadi gurunya adalah adik en hubby' nak tak nak terpaksa la belajar sama....hahhahahh TAHNIAH pd en hubby sbb berjaya wat satay dalam masa sehari, dari mencuci ayam, mengasingkan daging dan tulang, memotong daging ayam supaya satay rasa lembut bila dimakan nanti, dan belajar membakar satay supaya lidi satay tak hangus terbakar....

Layan hari satay di kajang' bersama anak2 buah dan cucu


~ Dalam perancangan nak buat KELAS SATAY' ada kemungkinan ke student nak join...hehehheh sehari suntuk wat satay'~

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers