Friday, March 17, 2017

TEMPAHAN DI BUKA UNTUK KAWASAN NEGERI SEMBILAN

Tak tahu?????
 nak cari dimana kek hantran, kek perkhawinan, kek hari lahir, kek untuk surprise insan insan tersayang, tidak kirala kek besar, cup cake sahaja atau apa jua jenis kek yang diperlukan, SILA HUBUNGI SAYA UNTUK MEMBANTU ANDA :

Whatsapp : -013 635 2444
Call : 017 299 0261

ADD FACEBOOK DI LINK SEBELAH KANAN 













KELAS BAKING CUTI SEKOLAH March 2017

Assalamualaikum Hai semua,

Cuti Sekolah dah mula kan ???? mencari kelas baking cuti sekolah dalam masa 1 minggu ni?
Kelas santai di HananHomebaseBakeri di Sendayan, Seremban.

PENDAFTARAN whatsapp : 013 635 2444

MASIH ADA KEKOSONGAN UNTUK SEMUA MODULE , Joommm daftar



 Module Donut Deco 

Kelas Berkumpulan ( Group )
Yuran : RM60

Note :
- Belajar membancuh adunan donut yang mudah
- Membentuk donut supaya mendapat hasil yang cantik dan sama saiz
- Belajar mengoreng donut supaya mendapat ' Ring' yang cantik
- Menghias donut dengan hiasan filling dan dan Topping yang cantik dan sedap
- Tip dan Teknik dalam business donut sebagai salah satu hot product anda


Module Ganache Rose Chocolate

Kelas Berkumpulan ( Group )
Yuran : RM80

Note :
- Memperlajari teknik mencurahkan ganache pada kek
- Membuat bunga rose dari adunan Chocolate.
- Teknik dan tip menyediakan Kek chocolate Ganache sebagai hantaran
- Bawa pulang sebiji kek yang telah di hias sendiri


Module Rose Buttercream

Kelas Berkumpulan ( Group )
Yuran : RM100

Note :
- TIDAK PANDAI BUAT BUNGA ROSE DARI BUTTERCREAM ???
Joom belajar sama, saya ajar sampai pandai
- Lepa kek dan buat bunga rose mengkut teknik yang di ajar
- Membancuh buttercream untuk membuat bunga rose, dan mewarnakan buttercream
- Teknik menghias kek dengan rose yang telah dibuat
- Membawa pulang 1 biji kek yang anda hiasa sendiri


Module Durian Crepe Montok

Kelas Berkumpulan ( Group )
Yuran : RM100

Note :
- Mempelajari teknik membancuh adunan durian crepe, melempeng kulit supaya nipis
- Bagaimana membuat krim durian crepe yang sangat sedap seperti aiskrim vanila
- Teknik dan tip bagaimana melipa durian crepe supaya kelihatan montok dan mengiurkan
- Belajar bagaimana membuat packaging untuk menjual durian crepe sebaiknya


PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG

WHATSAPP : 0136352444

HARGA PROMOSI KELAS SAH HANYA UNTUK CUTI SEKOLAH MARCH 2017 SAHAJA

Tuesday, March 7, 2017

MINAT MENENTUKAN KERJAYAAN SESEORANG

Minatnya dalam pembuatan kek tidak menghalang seorang yang bergelar pendidik, Ustaz Azmi untuk menghasilkan karyanya sendiri, Oleh kerna keinginannya belajar mendalami bidang ini, saya bersetuju untuk berkongsi ilmu yang ada, Teknik, Tips dan Idea yang boleh diguna pakai sebagai panduan untuk beliau terus maju dalam bidang ini.

2 MODUL PILIHAN

1) Kek Hiasan
2) Kek Kontinental

Melepa kek dan menhias kek, kerja keras :) 


Rainbow Kek Italian Buttercream
Ustaz Azmi bersama kek yang di hasilkan sendiri
 Beliau telah berpengalaman membuat kek dari umur 18thn, mudah untuk saya memahamkan beliau dalam beberapa aspek tentang kek dan penghasilan kek sebenar.

Alhamdulilah, itu bonus pada saya mengajar seorang student yang sudah ada pengalaman tersendiri.

TAHNIAH diatas usaha gigihnya dia sekarang telah di kenali di antara kawan kawan sekerja dan saudaramara dan rezeki makin bertambah dengan tempahan yang tidak pernah putus. Alhamdulilah

www.wasap.my/60136352444

Monday, January 23, 2017

SEKIAN LAMA MENGHILANG, KINI AKU CUBA UNTUK KEMBALI

Assalamualaikum

Alhamdulilah, Syukur atas izinya hari ini saya kembali untuk menulis semula di blog ini, setelah sekian lamanya sepi tanpa berita, tanpa ilmu, tanpa kisah, tanpa coretan yang boleh dijadikan panduan kepada sesiapa yang singgah di sini.

2015 - TELAH BERLALU, makin banyak cabaran dan dugaan yang dilalui, ada kisah kisah suka dan duka, kisah kasih sayang dan kisah pemergian insan insan yg disayangi buat selamanya.

2016 - DUGAAN TETAP HADIR DARI ALLAH, sebagai insan yang lemah, yang lalai dan lansung tidak sempurna di mata mu Ya Allah, Apa juga aturan mu akan dilalui dengan kekuatan dan ketabahan yang engkau bekalkan. Alhamdulilah hamba ini masih terpilih untuk di uji dan Setiap ujian itu membawa hikmah yang sempurna dalam kehidupan ini.

2017 - Kisah Hidup yang tidak pernah sudah, namun apa jua dugaan yang diaturkan Allah, Hanya Allah yang mampu memberi kekuatan dan semangat untuk meneruskan segalanya. Allah menguji bersebab, kerna Allah sahaja yang mengetahui natijahnya. AMIN YA RABBILALAMIN


Tuesday, August 18, 2015

Kelas Bakeri AHAD 16/8

Alhamdulilah....

Ahad 16/8 jam 10pg hingga 6ptg, kelas Set Candy Buffet bersama  4 student baru dan lama, Kak Faezah, Kak Saleha, Wani dan Ayuni, dr Melaka, Kuala Pilah dan Seremban.

6 Menu telah dibuat dgn teknik dan tips yg  telah di tunjuk ajar, Belaku juga kesilapan, sebagai perkongsian bersama.







Menu di kelas baking : Creampuff, Pavlova, Muffin chocolate, Cheese Tart, Fruit Tart, Apam Polkadot

Harga jualan dan cara Packaging di ajar untuk  memudahkan student menerima tempahan.

KELAS INI AKAN DIULANG SEKIRANYA ADA PEMINTAAN LAGI, Whatsapp 012 343 8896 untuk keterangan lanjut.

Thursday, August 13, 2015

KELAS BAKERI

KELAS MODUL CANDY BUFFET 

Tarikh : 16/8/2015 ( Ahad )
Masa : 10pg hingga 4ptg
Tempat : Kitchen 1, Hanan Bakery, Senawang
Yuran : RM400
Modul : Hands On 100%


MENU

Creampuff
Cheese Tart
Fruit Tart
Muffin Chocolate
Pavlova
Apam Polkadot






 Kepada sesiapa yg berminat untuk join kelas ini sila WHASAPP DETAIL ANDA di no 012 343 8896 @ 017 299 0261, 


DEPOSIT RM100 ke Akaun Maybank 
( Saya akan berikan Selepas anda Whatsapp Detail )


SALAM AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN

Assalamualaikum wbt

Menyepi sekian lama tanpa melakarkan sebarang kata-kata di blog ini, melayan tanggujawab dan perasaan hati, menyibukkan diri dengan kerja-kerja harian dan komitmen yg diamanahkan.

Tanggal 5/3/2015 yg lalu perginya insan yg sangat disayangi dlm hidup ini, satu2nya adik lelaki saya Al Hafiz Muhd Nor Firdaus Bin Ghazalli, perginya dalam keadaan yg tidak disangka, seperti baru semalam kedengaran suaranya berbual dan mendengar gelak tawanya di talifon.

4/3/2015 - Ulang tahun kelahiran arwah yg ke 26thn, dah arwah pergi buat selamanya pada 5/3/2015 kira-kira jam 2.30ptg terlibat dlm satu kemalangan di hadapan Pertronas Bahau, Saat menerima panggilan dari emak jam 4.30ptg pd hari kejadian, hati ini sayu dan hanya tangisan yg menemani sepanjang perjalanan dr Senawang ke Hospital Jempol. Dari mana hadirnya kekuatan memandu kereta sendirian, hanya allah yg ada saat itu, hanya allah yg mengetahui perasaan  hati ini, baru semalam alang bebual dengan adik..

Alang sentiasa merindui adik..... AL FATIHAH

Dia lah seorg ank lelaki dalam keluarga, Harapan kami untuk menjaga keluarga, namun Allah lebih menyayanginya, Allah menjemputya lebih awal dr kami semua, sekarang hanya tinggal 5 org anak emak, kesemuanya perempuan, tiada lagi anak lelaki yg mak bleh harapkan. Nasib la ada cucu lelaki mak yg tinggal sama sejak arwah ada, Abdullah Niyaz Nu'man Bin Abdullah Sani, Mak jagalah dan didiklah anak cucu itu seperti arwah adik, Menjadi seorg Tahfiz yg banyak ilmu pengetahuan ttg al quran, dan disayangi ramai sesiapa yg mendampinginya dan mengenalinya.
Anje Ma'' Penganti Acu buat uwan

Ya allah berikan diri ini kekuatan untuk melaksanakn tanggungjawab yg kau amanahkah, ini takdir mu yg allah, aku redha atas segala ketentuanmu,

Semangat ini hilang seketika kerana, hanya allah yg maha mengetahu, dan kepada allah ku memohon kekuatan menempuhi segala rintang di alam ini. Dugaan yg telah diberikan satu persatu membuatkan diri ini lebih kuat, Syukur yg allah atas segala pemberianmu.

AL FATIHAH BUAT ARWAH MUHD NOR FIRDAUS GHAZALLI

Saturday, April 4, 2015

2015 Tahun yang mencabar

Assalamualaikum

Mohon maaf kerna dah berkurun lamanya saya tak update blog ni...

Alhamdulilah masih diberi peluang utk share apa yg sesuai untuk semua pengikut blog saya, tiada apa yg istimewa, sepanjang 2015 ini, dr awal tahun hingga hari ini 4hb April, ada banyakkkkkkkkkk kisah menarik yg sedih, gembira yg ada  sahabat tahu dan ada yg masih tidak tahu.

blog sy untuk semua ...... ye, ada yg kenal sy melalui blog ini, ada yg melalui kelas, ada yg melalui tempahan sebagai pelanggan dan ada juga secara kebetulan.

TERIMA KASIH semua, Insyallah sy akan mulai menulis semula, dan update blog ini... dan akan saya uploadkan apa2 gambar yg boleh di share bersama:)

#akanmenjadiHabit
#fbintaGBlog

Tuesday, October 28, 2014

KELAS ASAS SWEET BUN ( RM200 )
1 NOV 2014

PENDAFTARAN Call @
Whatsapp 017 879 6434 / 012 343 8896

Sila sertakan NAMA PENUH , NO IC 
Deposit RM50 ( Dapatkan Maybank Akaun Hanan Bakery )
SIMPAN @ Whatsapp Slip Deposit anda










Monday, October 27, 2014

CUBA YANG TERBAIK

Assalamualaikum......

Sekian lama dah tak berupdate blog ni, namun bg sesiapa yg mengikuti facebook saya, mmg 24jam ONLINE, boleh jumpa saya di FB dan Whatsapp...

Masih ada yg tak pasti saya berpindah di mana???

Hanan Bakery Training Centre kini berpindah ke Senawang, hampir 1 tahun kami telah beroperasi, jika 3 tahun lepas Hanan Bakery hanya mengadakan kelas baking sahaja, kini kami telah membuka bhg production yg menjual produk bakery yg boleh didapati dengan fresh, tanpa membuat produk readymade,

Sebarang Pertanyaan boleh hubungi 012 343 8896 @ 019 716 8896 Direct Call ( Hayati ) atau hubungi bahagian production 017 879 6434 ( Tart StuDi0)


Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers