Tuesday, August 18, 2015

Kelas Bakeri AHAD 16/8

Alhamdulilah....

Ahad 16/8 jam 10pg hingga 6ptg, kelas Set Candy Buffet bersama  4 student baru dan lama, Kak Faezah, Kak Saleha, Wani dan Ayuni, dr Melaka, Kuala Pilah dan Seremban.

6 Menu telah dibuat dgn teknik dan tips yg  telah di tunjuk ajar, Belaku juga kesilapan, sebagai perkongsian bersama.







Menu di kelas baking : Creampuff, Pavlova, Muffin chocolate, Cheese Tart, Fruit Tart, Apam Polkadot

Harga jualan dan cara Packaging di ajar untuk  memudahkan student menerima tempahan.

KELAS INI AKAN DIULANG SEKIRANYA ADA PEMINTAAN LAGI, Whatsapp 012 343 8896 untuk keterangan lanjut.

Thursday, August 13, 2015

KELAS BAKERI

KELAS MODUL CANDY BUFFET 

Tarikh : 16/8/2015 ( Ahad )
Masa : 10pg hingga 4ptg
Tempat : Kitchen 1, Hanan Bakery, Senawang
Yuran : RM400
Modul : Hands On 100%


MENU

Creampuff
Cheese Tart
Fruit Tart
Muffin Chocolate
Pavlova
Apam Polkadot






 Kepada sesiapa yg berminat untuk join kelas ini sila WHASAPP DETAIL ANDA di no 012 343 8896 @ 017 299 0261, 


DEPOSIT RM100 ke Akaun Maybank 
( Saya akan berikan Selepas anda Whatsapp Detail )


SALAM AIDILFITRI & MAAF ZAHIR BATIN

Assalamualaikum wbt

Menyepi sekian lama tanpa melakarkan sebarang kata-kata di blog ini, melayan tanggujawab dan perasaan hati, menyibukkan diri dengan kerja-kerja harian dan komitmen yg diamanahkan.

Tanggal 5/3/2015 yg lalu perginya insan yg sangat disayangi dlm hidup ini, satu2nya adik lelaki saya Al Hafiz Muhd Nor Firdaus Bin Ghazalli, perginya dalam keadaan yg tidak disangka, seperti baru semalam kedengaran suaranya berbual dan mendengar gelak tawanya di talifon.

4/3/2015 - Ulang tahun kelahiran arwah yg ke 26thn, dah arwah pergi buat selamanya pada 5/3/2015 kira-kira jam 2.30ptg terlibat dlm satu kemalangan di hadapan Pertronas Bahau, Saat menerima panggilan dari emak jam 4.30ptg pd hari kejadian, hati ini sayu dan hanya tangisan yg menemani sepanjang perjalanan dr Senawang ke Hospital Jempol. Dari mana hadirnya kekuatan memandu kereta sendirian, hanya allah yg ada saat itu, hanya allah yg mengetahui perasaan  hati ini, baru semalam alang bebual dengan adik..

Alang sentiasa merindui adik..... AL FATIHAH

Dia lah seorg ank lelaki dalam keluarga, Harapan kami untuk menjaga keluarga, namun Allah lebih menyayanginya, Allah menjemputya lebih awal dr kami semua, sekarang hanya tinggal 5 org anak emak, kesemuanya perempuan, tiada lagi anak lelaki yg mak bleh harapkan. Nasib la ada cucu lelaki mak yg tinggal sama sejak arwah ada, Abdullah Niyaz Nu'man Bin Abdullah Sani, Mak jagalah dan didiklah anak cucu itu seperti arwah adik, Menjadi seorg Tahfiz yg banyak ilmu pengetahuan ttg al quran, dan disayangi ramai sesiapa yg mendampinginya dan mengenalinya.
Anje Ma'' Penganti Acu buat uwan

Ya allah berikan diri ini kekuatan untuk melaksanakn tanggungjawab yg kau amanahkah, ini takdir mu yg allah, aku redha atas segala ketentuanmu,

Semangat ini hilang seketika kerana, hanya allah yg maha mengetahu, dan kepada allah ku memohon kekuatan menempuhi segala rintang di alam ini. Dugaan yg telah diberikan satu persatu membuatkan diri ini lebih kuat, Syukur yg allah atas segala pemberianmu.

AL FATIHAH BUAT ARWAH MUHD NOR FIRDAUS GHAZALLI

Saturday, April 4, 2015

2015 Tahun yang mencabar

Assalamualaikum

Mohon maaf kerna dah berkurun lamanya saya tak update blog ni...

Alhamdulilah masih diberi peluang utk share apa yg sesuai untuk semua pengikut blog saya, tiada apa yg istimewa, sepanjang 2015 ini, dr awal tahun hingga hari ini 4hb April, ada banyakkkkkkkkkk kisah menarik yg sedih, gembira yg ada  sahabat tahu dan ada yg masih tidak tahu.

blog sy untuk semua ...... ye, ada yg kenal sy melalui blog ini, ada yg melalui kelas, ada yg melalui tempahan sebagai pelanggan dan ada juga secara kebetulan.

TERIMA KASIH semua, Insyallah sy akan mulai menulis semula, dan update blog ini... dan akan saya uploadkan apa2 gambar yg boleh di share bersama:)

#akanmenjadiHabit
#fbintaGBlog

Tuesday, October 28, 2014

KELAS ASAS SWEET BUN ( RM200 )
1 NOV 2014

PENDAFTARAN Call @
Whatsapp 017 879 6434 / 012 343 8896

Sila sertakan NAMA PENUH , NO IC 
Deposit RM50 ( Dapatkan Maybank Akaun Hanan Bakery )
SIMPAN @ Whatsapp Slip Deposit anda










Monday, October 27, 2014

CUBA YANG TERBAIK

Assalamualaikum......

Sekian lama dah tak berupdate blog ni, namun bg sesiapa yg mengikuti facebook saya, mmg 24jam ONLINE, boleh jumpa saya di FB dan Whatsapp...

Masih ada yg tak pasti saya berpindah di mana???

Hanan Bakery Training Centre kini berpindah ke Senawang, hampir 1 tahun kami telah beroperasi, jika 3 tahun lepas Hanan Bakery hanya mengadakan kelas baking sahaja, kini kami telah membuka bhg production yg menjual produk bakery yg boleh didapati dengan fresh, tanpa membuat produk readymade,

Sebarang Pertanyaan boleh hubungi 012 343 8896 @ 019 716 8896 Direct Call ( Hayati ) atau hubungi bahagian production 017 879 6434 ( Tart StuDi0)


Saturday, August 16, 2014

Banner Baru

Banner baru supaya jelas dan terang...

TART STUDIO

BerOperasi jam 9pagi hingga 6petang
Dari Hari Selasa hingga Ahad ( Isnin - OFFDAY/ CLOSE )

Sebarang tempahan boleh hubungi nombor 017 879 6434 @ 012 343 8896 @ 019 716 8896

Kami juga menyediakan produk fresh untuk anda semua nikmati









Raya lagi...

Musim Raya

Tahun 2014 ni, raya macam xraya je, nape ehh..... sbb m0od raya dh tak sama mcm muda2 dlu, apa pun tuk anak2 kena raya jgk..mungkin tahun ni raya terakhir kot, mane tahu kan.....

Gambar2 dibawah ni, gambar masa rumah adik sy di seremban 3, kebetulan dia buat makan makan, ermmmmmm mmg bestla kan, makan je...tp selera tak macam dlu...layannnn je la









Sunday, August 3, 2014

Kueh Raya yang lepas

Di sebabkan kelewatan merancang projek agent kuih raya, namun sy bersyukur atas kesempatan yg dikurniakan, Allah masih beri kesempatan utk rezeki hambanya, 

Kerjasama antara staff Tart StuDi0 dapat membantu memeriahkan lagi hari raya dr sesiapa yg membuat tempahan, Tahun depan kita buat projek baru ye, planning seawal yg boleh...semoga allah permudahkn segalanya.

DIANTARA KUIH RAYA 2014

























TERIMA KASIH KEPADA SEMUA AGENT :)

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers