~KELAS MEMASAK DI SEREMBAN’ No.25A’TNB KUARTERS,JLN RASAH SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN~
@HANANBAKERY CALL ~ 012 3438896 Pn.Hayati
@EMAIL ~ hananbakery@gmail.com
@AKAUN MAYBANK ~ Hanan Bakery (555171004488)
SENARAI KELAS 2011
* KUIH TRADISIONAL ( BAHULU )*
- Bahulu Hantaran
- Bahulu Gulung
- Bahulu Anak ikan
- Bahulu Manggis berinti
- Bahulu Kemboja
* BASIC KEK *
- Kek Zebra
- Kek Pelangi
- Kek Blueberry
- Kek Orange @ Pandan Badam
- Kek Span Vanila
- Kek Span Pandan @ Coffee
* KEK & HIASAN *
- Kek Black Forest
- Kek Chocolate Ganache
- Kek Basket Flower
* KEK CAWAN & HIASAN *
- Cupcake Vanila / Cupcake Coklat
- Buttercream ( Ladybird, Anggur, Rose )
- Fondant Cover
- Enible Image
- Strawberry chocolate
* KEK BARBIEDOLL *
- Kek span anika warna
- Teknik menyusun lapisan kek
- Teknik membentuk skirt barbiedoll
- Teknik melepa buttercream dan menghias skirt barbiedoll
* KEK CHOCOLATE & ROSE *
- Kek Chocolate Moist
- Ganache utk salut kek / Ganache untuk rose
- Membentuk Roses
* KEK ( Cartoon Drawing/ Enible Image )*
- Kek
- Teknik melukis dan mewarnakan gambar pada kek
- Teknik menampal Enible Image pada kek
* KEK / CUPCAKE HIASAN ( Fondant/ Soft Fondant )*
- Kek/ cupcake chocolate
- Buttercream - Soft Fondant
- Fondant ( Readymade )
* ANIKA TART, CREAM PUFF & ECLAIR *
- Kulit Tart Vanila / Chocolate
- Cream Cheese
- Cream Chocolate
- Sos Kastard
- Mix Fruit
* KEK BERTINGAKT ( Buttercream )*
- Kek
- Buttercream
- Rose
- Border simpel
- Teknik melicinkan sapuan buttercream pada kek
* KEK BERTINGKAT ( Fondant )Tanpa Tiang *
- Kek
- Fondant readymade
- Hiasan sesuai
- Teknik menyusun kek tanpa tiang
* KEK BERTINGKAT ( Steambuttercream ) Tanpa Tiang *
- Kek
- Buttercream ( Soft Fondant )
- Rose
- Teknik menyusun kek tanpa tiang
SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MENGIKUTI KELAS MEMASAK DI HANANBAKERY, RASAH, SEREMBAN N9
'SILA HUBUNGI 012 3438896'Pn Hayati
Skarang pn ad buat kelas lg ke sis?
ReplyDelete