Tuesday, January 4, 2011

Kelas bersama Roa

Assalamualaikum semua' dah lama rasanya tak masukkan entry baru'disebabkan sessi persekolan 2011 akan bermula' saya agak sibuk menyediakan persiapan terakhir untuk anak-anak' macam nak raya plak rasanya hahahhahah' kali ni nak cerita tentang kelas bersama adik roa pada 31hb dec dan 1hb Jan yg lepas' mulanya nak buat sehari tapi untuk memastikan pelajar saya berpuas hati dengan apa yg mereka belajar' saya meminta adik roa untuk mengasingkan kelas KEK CHOCOLATE & ROSE sehari dan sehari lagi KEK & CUPCAKE FONDANT/SOFT FONDANT. Alhamdulilah beliau dapat memahami setiap apa yg beliau pelajari' menurut ceritanya sebelum ni kalau ada tempahan dia hanya membuat kek sahaja dan untuk menghias kek' dia akan meminta bantuan adiknya' disebabkan dia tidak berapa yakin untuk membuat hiasan seperti bunga rose' tetapi selama 2 hari dia berusaha membuat bunga rose sendiri' akhirnya dia berjaya' dia berjaya menghasil hiasan kek dan bunga rose malah membuat kek hiasan fondant sendiri untuk dihadiahkan kepada kawannya' TAHNIAH ROA'. Diantara gambar-gambar adik roa di kelas Hananbakery.
Adik roa di kelas KEK CHOCOLATE & ROSE' mungkin beliau mengambil masa yg agak lama menghasilkan bentuk bunga rose yg memuaskan hatinya' kami mula mendeco kira2 jam 5petang dan siap menghias jam 6.45petang' didalam kelas saya berbeza kerana saya nak pelajar membuat setiap apa yg mereka belajar sepuas hati mereka' sbb mereka yg akan menghasilkan produk mereka sendiri nanti. 
Adik roa dengan rose merah hatinya dalam kelas CUPCAKE SOFT FONDANT' alhamdulilah' roa dapat buat rose yg cantik dengan bantuan waffer dan tanpa waffer.
Diakhiri dengan kelas KEK FONDANT' Roa berpuas hati dengan semua kelas yg diambil' dan TERIMA KASIH kerana memberikan kepercayaan kepada Hananbakery untuk roa mempelajari 2 kelas ini.

Kepada sesiap yang berminat untuk mengikuti kelas Hananbakery'sila hubungi 012 3438896 Pn. Hayati @ hananbakery@gmail.com.

No comments:

Post a Comment

Sekadar Memory lama, TAMAT sudah 18/8/2014

Daisypath Anniversary tickers

Nur Amiratul Husna

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Huda

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Nur Amiratul Hanan

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Abdullah Niyaz Nu'man

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers